Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Accept the third party cookies to use Google Translate.
Geef je reactie op het concept-projectkader Hugo
Het projectkader Hugo heeft betrekking op de ontwikkelingen in het gebied langs de Hugo van der Goeslaan, tussen de Dirk Boutslaan en de Geldropseweg. De ontwikkellocatie met als werktitel Hugo bestaat uit het Koelhuis District en de Nefkenslocatie. De noordelijke kavel is in eigendom van Bakkers Hommen Waerdevast, en de zuidelijke kavel is in eigendom van BPD Ontwikkeling.
Het Koelhuis valt niet onder dit projectkader. Hier loopt een apart vergunningtraject voor.
De hoofdopzet van het plan bestaat uit twee delen. Een meer publiek deel met een verbinding tussen De Caai, via het Koelhuis naar de Geldropseweg. Langs de route is ruimte voor creatieve ondernemers en andere voorzieningen. Boven deze panden wordt straks gewoond. Op het oostelijk deel van het plan ligt nog meer de nadruk op wonen.
Het gebied krijgt een eigen identiteit maar sluit wel aan op De Caai. De hoogte varieert en is maximaal 70m. Het hoogste gebouw ligt naast het Koelhuis.
Deze ontwikkeling kent drie verschillende vormen van buitenruimte. Een publieke ruimte borgt de verbinding tussen De Caai en de Geldropseweg. Deze is openbaar toegankelijk en in eigendom van de eigenaren van het plan. De collectieve buitenruimte is niet openbaar toegankelijk en voornamelijk voor bewoners. En tenslotte de openbare ruimte, ruimte die in bezit is en blijft van de gemeente.
Verdichting van een gebied kan voor uitdagingen zorgen op het gebied van bereikbaarheid en parkeren. Meer inwoners betekent immers meer verkeersbewegingen en parkeerbehoefte. Tegelijkertijd liggen er kansen om de mobiliteitstransitie te stimuleren. We zetten daarom in op duurzame mobiliteit, zoals lopen, fietsen en deelmobiliteit. Parkeren moet voldoen aan het parkeerbeleid, voor auto’s én fietsen. Bij de ontwikkeling van Hugo moet rekening worden gehouden met het Koelhuis vanwege de logistiek, parkeeropgave, activiteiten en evenementen.
Het nieuwe plan zorgt, met het toevoegen van kwalitatieve woningen voor het activeren van de plek. Een plek waar designkracht en technologie samenkomen (ook wel immersieve technologie genoemd) en waar immersieve ervaringen kunnen worden beleefd. Deze transitie zal een grote impact hebben op ons dagelijks leven, werk, leren en vrijetijdsbesteding en vormt tegelijk een grote kans voor de creatieve industrie binnen de Brainport regio.
Hugo wordt een bruisende plek voor studenten, makers, starters, maar ook voor senioren. Door deze mix wordt de sociale controle versterkt.
De ontwikkellocatie Hugo krijgt te maken met een grote verdichting, circa 1.100 woningen. Dit vraagt om een kwalitatieve inpassing en diversiteit in het (woon)programma zodat dit gebied een eigen identiteit krijgt en daarnaast een leefbaar gebied wordt. Het concept met atelier woningen, makersruimten en een cultureel programma is een mooie aanvulling op de gehele Kanaalzone.
Het woonprogramma gaat uit van 85% betaalbaar (huur en/of koop: sociaal en middenduur) en 15% duur.
Voor deze locatie is het wenselijk een mix aan woontypologieën te realiseren. Denk hierbij aan: