Nationaal Congres Open Data 2012


Het is tijd om Open Data in de praktijk te brengen! Er is een overvloed aan datagegevens, nu is het zaak deze om te zetten in bruikbare informatie. Door het samenbrengen van visie en praktijk wordt gebruik en visualisatie van datasets serious business. Hoe? Kom naar het Nationaal Congres Open Data en maak een sprong voorwaarts in de toekomst van Open Data.

Wat?
Onder de titel ‘Make it Work‘ organiseert het Platform Open Data Eindhoven vrijdag 20 april a.s. het Nationaal Congres Open Data. Het congres gaat in op de praktische toepassing van Open Data. Naast diverse grote sprekers is er een gevarieerd middagprogramma met interactieve parallelsessies. Praktijkvoorbeelden, visuele en digitale presentaties zorgen voor direct toepasbare kennis, inspiratie en dialoog.

Waar en wanneer?
In Eindhoven, op 20 april 2012, in het stadhuis van Eindhoven op het Stadhuisplein 10, ongeveer 10 minuten lopen van het station.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in Open Data, zowel aanbieders als (mogelijke) gebruikers. Hoofddoelgroepen: de overheid, het bedrijfsleven, kennishubs en burgers.

Keynote-sprekers
Adam Greenfield: Bevlogen Amerikaan en hoofdspreker van de dag. Deze schrijver en visionair (‘Beyond the Smart City’) vertelt op 20 april over het belang van Open Data in perspectief van de stad van morgen;
Ivonne Jansen-Dings: Waag Society, over App challenges in Nederland;
Julian Tait: Open Data Manchester;
Frederik Ruys: Datajournalist, ontwerper Nederland van Boven;
Paul Suijkerbuijk: Projectleider Open Data Overheid.nl, ICTU;
Brenno de Winter: Publicist, journalist van het jaar 2011.

Programma
Het volledige programma staat online.

Inschrijven
Schrijf je nu voor dit bijzondere evenement en verzeker je van een ticket.
Kosten zijn €120,-, incl. btw, koffie, thee, lunch, netwerkborrel. Studenten €50,-
Kom 20 april naar Eindhoven en Make it Work!

Voor meer informatie: info@madlab.nl
Twitter: #NCOD12
Organisatie door MAD emergent art center

19-22 april Open Data Expositie

Rondom het Nationaal Congres Open Data is een meerdaagse expositie, met artistieke en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van apps, nieuwe media en datavisualisatie. Deze expositie is kosteloos te bezoeken, en vindt plaats van 19 t/m 22 april op het Stadhuis van Eindhoven.

Foto:Sebastiaan ter Burg

2 Replies to “Nationaal Congres Open Data 2012”

Comments are closed.